Козлодуй разгръща мащабна кампания

Козлодуй разгръща мащабна кампания

Мащабна акция под надслов „Искам чист град“ стяга идната събота общинската администрация в Козлодуй. Местната управа край Дунав активно кани граждани доброволци да се включат в кампанията за почистване. В амбициозното начинание участие вече са заявили участници в от пътуващата почистваща акция „Сливи за смет”.
Зоните, в които ще се чисти усилено, са зоните отдих и спорт, междублоковите пространства, прилежащите около домовете територии, училищни дворове, детски площадки и др. Всички консумативи /чували, ръкавици и др./ ще осигури общинската администрация. В деня определен за почистванеще има четири работещи пункта, които ще отворят в 8 ч. и ще работят до 16 ч. От там гражданите ще могат да получават своите материали, да заявяват транспорт, който да извози отпадъци, а при нужда да получават указания за местата за почистване. На дежурен телефон - 0878 31 47 36 , ще отговаря служител, който ще приема заявки от гражданите за адреса, от който да се извозят отпадъците.
Три шатри ще бъдат разположени в района на фирма „Радецки”, на паркинга пред СУ „Св. св. Кирил и Методий” и пред заведение „Бриз”. Четвъртият пункт ще бъде в информационния център на Община Козлодуй. В определените пунктове ще има възможност за прием на пластмасови капачки за рециклиране, в подкрепа и събиране на средства за нуждите на АГО към МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Козлодуй.
Кампанията ще се провежда и във всяко населено място в общината. Информационни пунктове ще има и в близост до кметствата на Хърлец, Гложене, Крива бара и Бутан. В кампанията ще се включат образователни институции и пенсионерски клубове, които ще участват с доброволци и ще почистят определени градски зони.
Съдействие за осигуряване на материали осигуряват АЕЦ „Козлодуй”, ДП РАО, „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности”, „Екобулпак”, „Дари Травъл”, Ангел Лалюв, Калина Панагюрска и Йоанна Мариновска.
2017-05-09 15:48:36