Генади Събков със златен приз

Генади Събков със златен приз

С двучасов концерт, изпълнен с много песни, страст, темперамент и специални ефекти премина честването на Деня на Мездра – 6 май (Гергьовден). Първи на сцената в Дома на железничаря се изявиха девойките от вокална група „Детски свят“, които изпълниха песните „Заедно“ и „Нашият град“, както и като направиха и дебют на произведението “Песен за Мездра“, създадено по текст на Иван Беловски, а музиката и аранжимента на песента са дело на композитора Красимир Гюлмезов. Кметът на Общината инж. Генади Събков бе удостоен с Национален златен приз „Човешки ресурси“, присъден от фондация „Човешките ресурси и евроинтеграцията“ и редакционната колегия на списание „Човешки ресурси“.

Екипът на „Dany Laser Show”, ръководен от талантливата продуцентка на светлинни, лазерни и 3D спектакли Дани, показа на мездренска сцена най-новата си аудио-визуална творба – "Сътворението на света". След аудио-визуалната история за сътворението на света талантливата наша съгражданка Илона Иванова. Тя изпълни 4 песни, които бяха съпътствани с много усмивки и бурни аплодисменти.

Кулминацията на вечерта бе изявата на "Тоника Домини” – група, която обединява артистите Ева Найденова от „Тоника“ и дуото Красимир и Виолета Гюлмезови, по-познати като дует „Шик“. Групата изпълни едни от най-обичаните песни от поколения българи – „Бургаски вечери“, „Мария“, „Обич“ и др.
2017-05-09 09:23:34