Започва обновяването на библиотеки и читалището в Бяла Слатина

Започва обновяването на библиотеки и читалището в Бяла Слатина

Договори за финансиране на малки проекти се подписаха в Бяла Слатина. Програмата за малки проекти се администрира от сдружение "Първи юни" и се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" в рамките на проект "Аз дарявам, за да правя промяната ".

Училищните библиотеки в ОУ "Климент Охридски" и ПАГ "Никола Й. Вапцаров" ще бъдат модернизирани и обновени. Читалището в Бяла Слатина ще създаде и издаде книга, посветена на 125-годишнината на читалищната дейност в Бяла Слатина. Читалището в село Габаре ще ремонтира и обнови детския отдел на библиотеката, а Читалището в село Соколаре ще обучава младежи и родители на соколарски вкусотии. В църквата "Света Параскева", която през тази година навършва 130 години, ще бъде изграден музей с ценни икони, реставрирани от Марио Беров. НУ "Цани Гинчев" ще се погрижи да обнови екстериора в училището с подмяна на врати и изграждане на електронно информационно табло.

 

Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков,  изказа изключителното си задоволство от проектите, чиято насоченост е в полза повишаване духовното ниво на жителите на общината и най- вее на подрастващите. Наталия Костадинова, председател на Сдружение „Първи юни“, благодари на г-н  Цветков за  подкрепата в осъществяването на част от идеите чрез Общинско предприятие "Чистота и строителство".
2017-05-03 11:41:41