Жители излязоха на протест, искат ремонт на пътищата

Жители излязоха на протест, искат ремонт на пътищата

Близо 100 жители на Бяла Слатина се събраха, за да изразят недоволството си от състоянието на пътищата в района. Протестиращите блокираха за час и половина входа на града.

Според жителите на Бяла Слатина някои от улиците в града не са ремонтирани от повече от 10 години. На места липсва асфалт, а калта е ежедневие. При по-силни валежи в района част от улиците се превръщали в реки. По думите на местни жители в града няма нито канал, нито асфалт. Протестът и крайните мерки са единственото, което им е останало. Въпреки недоволството, нито един представител на местната управа не уважи гражданите с присъствието си.

Общинската управа прави всичко възможно ремонтът на улици в Бяла Слатина да започне, но проблемът е в съда, това съобщи кметът на общината Иво Цветков на извънреден брифинг. „Под 85% от уличната мрежа в Бяла Слатина е изградена канализация, останалите 15 процента са проблем, с който ще се занимава Асоциацията по ВиК“, разясни кметът. Иво Цветков допълни, че за 4 от най-проблемните улици е изготвен проект за ремонт и асфалтиране, заделени са пари и е проведена обществена поръчка с избор на изпълнител. Една от неспечелилите поръчката фирми обаче обжалва рехабилитацията и се чака решение на съдебната сага.

2017-04-24 16:19:50