Спортният министър посети Криводол

 Спортният министър посети Криводол

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева посети стадион „Христо Ботев“ в Криводол и се запозна с новоизградените съблекални, конферентна зала и отлично поддържаното тревно покритие. Съоръжението с капацитет 3000 зрители се използва от мъжкия състав на Общински футболен клуб „Ботев“ (Криводол), от юношеските и детските формации, както и от женския отбор. 

Проф. Дашева имаше работна среща с кмета на града Петър Данчев, неговия първи заместник Дияна Милетиева и с председателя на Общинския съвет Петър Комитски. Домакините показаха на министъра новоизградения хотелски комплекс, в груб строеж, в непосредствена близост до стадиона. Има идея той да се превърне в база за тренировки и настаняване както за местния „Ботев“, така и за други футболни отбори в региона. 
Обсъдени бяха възможности за финансово подпомагане от страна на Министерството на младежта и спорта, за да бъдат довършени по проект многофункционални открити игрища за волейбол, баскетбол и други игри, както и на два тенис корта. За тях със средства на общината вече е положена бетонна основа, монтирано е и електрическо осветление.
2017-04-12 14:59:34