Мездра грабна приз от международно изложение

Мездра грабна приз от международно изложение  /СНИМКИ/

С високо признание се сдоби Община Мездра на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Железничарският град получи приз за дебют на елитния форум, а наградата прие управителят на археологически комплекс „Калето“ Димитър Павлов. Именно крепостта и нейните заслуги в туризма бяха акцент в представянето на Мездра.

„Получихме заслужено висока оценка за туристическия щанд, който представихме. Разполагахме с модерна мултимедия, на която показахме природни и културни забележителности в Мездра и региона. На особен интерес се радваше макетът на „Калето“, който изработихме и създадохме специално за изложението. За да акцентираме върху събитията в комплекса, аз бях предрешен в одежди на прабългарин от 10-и век“, разказа ексклузивно за „Враца днес“ Димитър Павлов и сподели, че щандът на Мездра бил сред безспорните фаворити на форума.

 

Участието в изложението отворило нови врати за развитието на региона, посочи мениджърът на „Калето“ и  обеща големи изненади около крепостта в близко бъдеще. 
2017-04-11 11:37:44