Отново оживя „Китката“ в Бяла Слатина

Отново оживя „Китката“ в Бяла Слатина

На тържествена церемония в края на миналата седмица бе открита възобновената „Китката“- един от символите на Бяла Слатина. След като уникалната комбинация от петнадесет могъщи дъбове на над 300 години,в местността Агино бранище бе унищожена от вандали, тя оживя на ново място. Преди 11 години, въпреки че е със статут на защитена зона, тя е изсечена безогледно.

Тази събота бе открита новоизградената композиция „Китката“, която се намира в м.Лесопарка. Тържеството уважиха кметът инж. Иво Цветков, председателят на ОбС Веселка Борисова, съветници, представители на институциите и много граждани.   

Така след дълги години, Бяла Слатина отново има своята „Китка“- символът  и вдъхновението на града, които обединяват предприемчивия дух, будителския порив и онова чувство за принадлежност към мястото, в което си роден.

Церемонията беше част от големия пролетен празник с участието на танцови и певчески състави и духов оркестър „Солисти“,  гр. Вършец.Подредена беше и изложба на традиционни кулинарни вкусотии, от които всеки желаещ, можеше да опита.

 

 
2017-03-28 17:36:24