Огнено шоу за Часът на Земята в Козлодуй

Козлодуй с огнено шоу за Часът на Земята

С хепънинг на тъмно ще отбележат 9-ото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” в Козлодуй. На 25 март /събота/ от 20 ч. на площад „Христо Ботев” в града жителите ще станат свидетели на атракционен спекатакъл, подготвен от Младежкия общински съвет. То включва свещи, инструменти за джамборе, китайски фенери, светещи балони и голямо огнено шоу, издадоха организаторите. Със светлинните атракции младежите от общината ще отправят послание за по-устойчиво бъдеще на планетата. Събитието ще се проведе с подкрепата на Община Козлодуй.

От администрацията призовават гражданите да изгасят осветлението си в рамките на час, за да бъдат съпричастни към климатичните промени. Уличното осветление и това на сградата на Община Козлодуй също ще бъде спряно за час в периода 20.30 – 21.30 ч., информираха от местната управа.  

По време на инициативата „Часът на Земята” милиони хора от целия свят се лишават от електричество за час, а публични сгради притъмняват фасадите си в знак на символичен жест и съпричастност към проблемите с промените в климата.

Това е най-мащабната акция в света изапочва през 2007 г. Инициативата израства в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Часът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
2017-03-22 10:06:50