Жертвени огньове и ефектна заря за Oсвобождението в Оряхово

Жертвени огньове и ефектна заря за освобождението в Оряхово

С тържествена заря-проверка в Оряхово почетоха всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на България. Събитието се организира за тора поредна година с участието на военнослужещи от врачанското поделение, духовия оркестър „Дико Илиев“, ученици от СУ „Христо Ботев“ в Оряхово и десетки граждани.

Събитието уважиха кандидатите за народни представители Петя Аврамова, Красен Кръстев и Иван Иванов, както зам.-областният управител на Враца Мирослав Комитски, кметове и общински съветници.

Тържествената церемония започна с посрещане на българското знаме от представителните роти на Врачанския гарнизон и ученическия строй.

Росен Добрев – кмет на Община Оряхово, поздрави присъстващите на площад „Дико Илиев“.След словото му започна Вечерната проверка.

Факлоносци запалиха жертвените огньове в памет на героите. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата на България.

 

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от Община Оряхово, Общински съвет Оряхово,  кметства, Община Мизия, институции и официални гости. 
2017-03-06 15:42:07