Със спектакъл Козлодуй почита 144 г. от гибелта на Апостола

Със спектакъл Козлодуй почита 144 г. от гибелта на Апостола

По повод честването на 144 години от героичната смърт на Апостола на българската свобода Васил Левски, на 19 февруари от 10.30 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника, на площада пред НЧХП "Христо Ботев-1879" в Козлодуй.
От 11.30 ч. в Дом на енергетика, Община Козлодуй подарява на всички граждани, които тачат българската история, незабравими моменти със спектакъла „Великденско вино” от Константин Илиев - една копродукция на сдружение „Окаста”, международния фестивал на изкуствата „Перперикон” и театър „Сълза и смях”. Представлението е нова, оригинална интерпретация на най-добрата сценична творба в българската литература, посветена на Апостола на свободата.
Постановката е дело на Румяна Бъчварова и Петър Савчов. За мултимедията и специалните ефекти ще се погрижи Димитър Савчов, в ролята на поп Кръстю Никифоров ще се превъплъти Петър Савчов, а образът на немия клисар Гечо ще бъде пресъздаден от Борислав Христов.
Спектакълът е апология на най-великия българин. Едновременно с това поставя  въпросите за конформизма и саможертвата, за познаването на нашата история и за митовете, създадени във времето.
Представлението е изградено с най-модерни визуални средства и специални ефекти и предствлява сложна амалгама от традиционен и визуален театър. Зрителят ще бъде провокиран отново да препрочете изпълнените с величие и страдание страници от борбата за националното ни Освобождение.
Входът е безплатен.
2017-02-13 13:44:41