Козлодуй ще си партнира със сръбска община

Козлодуй ще си партнира със сръбска община

Кметът на Козлодуй бе на работно посещение в Сърбия. Маринела Николова бе придружена от заместника си и директорът на дирекция „Международни проекти и национални програми”. Представителите на администрацията в крайдунавския град бяха на посещение Ниш, Община Медина, където разговаряха със сръбските си колеги, които бяха в Козлодуй през декември. По време на работната среща в Сърбия стана ясно, че през април ще се отворят подходящи програми, по които общините могат да кандидатстват. Коментирани са и конкретните параметри на бъдещото партньорство между двете общини.
„Ще привлечем и още партньори от Европа. Ще работим за туристически и спортни проекти”, коментира Ирена Попова от козлодуйската администрация.
Посещението беше обвързано и с посрещането на Нова година по православния календар в Сърбия.
„Сръбските ни колеги се бяха подготвили много добре. В празничната нощ гост-изпълнител беше обичаната от сръбския народ Мария Шерифович, победител в Евровизия. В полунощ на тамошната църква бе пресъздаден спектакъл с църковна музика и 3D мапинг”, разказа кметът на Козлодуй Маринела Николова.
Представителната група от Козлодуй е участвала и в официалната вечеря, на която са били кметове и народни представители от Сърбия и Македония.
Партньорите от чужбина ще пристигнат отново в Козлодуй през юни, когато местната управа подготвя Фестивал на рибата.
„Очакваме и световно признат сръбски шеф-майстор на рибните ястия”, загатна още кметът Маринела Николова.
2017-01-19 13:21:37