Кмет благодари за дарената площадка на енергиен гигант

Кмет благодари за дарената площадка на енергиен гигант

Руската компания „Русатом Сервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, и Община Козлодуй ще изградят детска площадка в крайдунавския град. За целта „Русатом Сервис“ вече е превелапо сметката на Община Козлодуйпредвидените за проекта парични средства.

Тристранният договор между „Русатом Сервис“, Община Козлодуй и „Риск Инженеринг“ бе подписан на 16 декември 2016-та година. Според договора за дарение, „Русатом Сервис“ превежда парични средства на ОбщинаКозлодуй, компанията „Риск Инженеринг“ отговаря за проекта на площадката и контрола по изпълнение на дейностите от страна на подизпълнителите. Съвместно с Община Козлодуй „Риск Инженеринг” отговарят и за определяне на мястото за строителството, осветлението, както и получаването на разрешителни и съпътстващи лицензи.

 „Изказвам искрената си благодарност на „Русатом Сервис“ за предоставянето на средства за изграждане на детска площадка. Аз съм кмет от една година и това е първата компания, която е направила такова голямо дарение в полза на Община Козлодуй, на българските деца. Нашият град е спокойно и приветливо място за живеене и неговите жители заслужават такава съвременна придобивка. Детската площадка ще бъде разположена в район, който се намира близо до центъра на града. В този район живеят повече от 2 500 души и сред тях има много млади семейства с малки деца. Убедена съм, че гражданите на атомната столица ще се възползват от предоставената възможност за забавление през свободното време и също ще бъдат благодарни на „Русатом Сервис“ за дарението. Ще се радвам, ако и други компании последват примера им“, заяви кметът на Община Козлодуй Маринела Николова.

 
2017-01-16 11:33:59