Козлодуй продължава борбата с преспите, пуснаха ваканция за учениците

Козлодуй продължава борбата с преспите, пуснаха ваканция за учениците

20 души чистят тротоарите и пешеходните зони в Козлодуй. Те са оборудвани с подходящо работно облекло и с нужната техника, съобщиха от общината. 8 машини денонощно почистват основните пътни артерии в Козлодуй.
„Графикът е съобразен така, че през нощта се започва в ранните часове, за да обезпечим транспорта на хората към работните им места”, допълни още Слабов.
Поради влошаване на метеорологичната обстановка учебните заведения в общината ще бъдат в еднодневна ваканция на 11 януари.
За пет дни в община Козлодуй са получени десетки сигнали, на които се реагира спрямо зимната обстановка. Кметът, заместник-кметът отговарят и на мобилните си телефони, и съдействат при нужда на граждани и в засегнатите участъци.
„Общинското предприятие разполага с нужните количества сол, пясък и калциев двухлорид. Към момента, обаче минусовите температури не позволяват действието им в пълен обхват. Повечето при -12 градуса просто не действат. Има физични закони срещу, които не можем да се борим”, коментира зам.-кметът Юрик Мартинов.
Той информира, че се полагат усилия да се обработят районът на вилната зона, фунията, четвърти селскостопански двор, околовръстното шосе и стръмните пътни участъци, тъй като там от продължителни снегонавявания и образувани преспи над един метър.
„Много сме благодарни на АЕЦ „Козлодуй”, които също като нас полагат големи усилия, за да се осигури проходимост на цялата територия на Козлодуй”, каза още Мартинов.
Той призовава гражданите да съдействат за почистването на междублоковите пространства и създаващите се ледени висулки.
Към 10 януари ледоходът по р.Дунав е 65% и няма данни за спряно корабоплаване.
При затруднения може да подадете сигнал на дежурният екип (тел.0973/ 8 07 84).
2017-01-10 13:29:34