Младежи от Зверино зарадваха сирачета от Ружинци

Младежи от Зверино зарадваха сирачета от Ружинци

Доброволците от младежката организация на Българския червен кръст в мездренското село Зверино подеха инициатива в подкрепа на две деца от видинското село Ружинци. С младите червенокръстци се свързала бабата на двегодишната Гергана и година по-голямото ѝ братче Сергей. Тя разказала, че преди 6 месеца децата останали без майка и за тях се грижи баща им. Семейството има изключително ниски доходи, затова децата и самотният татко са принудени да живеят в мизерни условия и постоянна несигурност.

42.jpg

Трогнати от историята, ръководителят на БМЧК Петя Илиева и доброволците отправиха апел за помощ, на който се отзоваха много хора. 253 лв. събраха и състезатели и зрители на Коледен турнир по футбол, който се рповеде навръх Коледа в Зверино. Награждаването на призьорите завърши с предаване на кутията за дарения на ръководителя на БМЧК в селото. В навечерието на Нова година младите благодетели зарадваха осиротялото семейство с подаръци.

 27.jpg

Автомобилен спортен клуб – Зверино подари микровълнова печка „Горенье”. Дарението включва още: 50 лв. 4 чувала с дрехи, 1 чувал с обувки, 2 чувала с играчки, 1 чувал с картофи, плодове, сладкиши, 100 кг трайни хранителни продукти и консерви, перилни препарати и козметика, книжарски материали/ блокчета, моливи, флумастри/.
2016-12-29 16:07:45