Кмет зарадва деца в неравностойно положение за Коледа

Кмет зарадва деца в неравностойно положение за Коледа

Личен пример в добротворчеството даде в навечерието на Коледа кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. Градоначалникът дари лични средства от заплатата си, за да подари весел празник на 53 малчугани в неравностойно положение. Те бяха навестени от Дядо Коледа, който им донесе мечтани подаръци и много весело настроение.

кнежа.jpg

"В началото на тази година, с приемането на бюджета на Община Кнежа и увеличението на заплатите на администрацията, публично взех решение да даря сумата от увеличението на моето възнаграждение. В резултат, за 12 месеца се събраха близо 2400 лева. От тях през годината платих два семестъра по 320 лв. на студенти от общината, обучаващи се в Техническия университет - Габрово и Медицинския университет – Плевен и направих дарение в размер на 400 лв. на Търговска гимназия „Васил Априлов” в Червен бряг", съобщи във Фейсбук Лачовски. Той уточни, че от увеличението останали 1300 лв., с които решил да зарадва именно децата в неравностойно положение в навечерието на Коледа. 

kneva2.jpg


"Хубаво е, когато дарителството не е само част от кампания по празниците. Нека помагаме на другите, защото когато сме заедно, трудностите се преодоляват по-лесно! Весели празници!", пожела кметът на Кнежа на своите съграждани.
2016-12-23 14:31:31