Бяла Слатина дава 5 000 лв. на Хитрино

Бяла Слатина дава 5 000 лв. на Хитрино

Община Бяла Слатина иска да подпомогне пострадалите в шуменското село Хитрино с 5 000 лв., научи „Враца днес”. Идеята на кмета Иво Цветков и председателя на общинския съвет в града Вселка Борисова ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия в края на декември. Предвидено е 2 000 лв. да бъдат от бюджета на общинския съвет, а останалите 3 000 лв. от  общината.
Градоначалникът отправи апел към жителите и гостите на града, които имат възможност да помогнат в кампанията за набиране на средства.
„Всички ние сме съпричастни към трагедията на нашите сънародници в шуменското село Хитрино,  за които  съботния 10 декември беше белязан от трагедия, отнела живота на осем жители на селото и разрушила десетки домове в непосредствена близост до мястото на инцидента. Драмата на хората от Хитрино, ужасяващите кадри и разказите на потърпевшите, провокират у всеки състрадателност.  В цялата страна вече има благотворителни и доброволчески акции, с които всеки от нас е солидарен. В дните на тежки изпитания, загуба на домове и на близки хора, в дните на скръб и разочарования, предизвикани от случилото се, отправям  своята молба към Вас, уважаеми общински съветници  от Бяла Слатина,  да помогнем на пострадалите и бедстващите в този изключително труден за тях момент! Ние  много добре знаем какво е природна стихия, бедствие, аварийна ситуация и нужда от своевременна и адекватна помощ в кризисен момент. Знаем, защото само преди две години, след опустошителното наводнение от 1 август 2014г., ние също имахме нужда от такава помощ. И я получихме. Десетки  доброволци се притекоха на помощ на хората в най- пострадалите райони на града и заедно с тях се бориха с калта и  наносите  от придошлата река, опитвайки се да спасят поне част от унищоженото от природната стихия. Стотици бяха дарителите, които изпратиха или доставиха лично вещи от първа необходимост за хората в нужда.
 Затова се обръщам към всички ви  с призива:  Нека бъдем част от общата съпричастност  за сънародници в беда!”, се казва в докладната на кмета Иво Цветков.


SMS на 1466 на стойност 1 лв.
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
БАНКА „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК”

 

 
2016-12-13 15:08:44