Дядо Коледа яхна мотор в Бяла Слатина

Дядо Коледа яхна мотор в Бяла Слатина

Дядо Коледа и Снежанка избраха атрактивен начин да се появят в Бяла Слатина. Вместо традиционната шейна с елени, те яхнаха мотор антика. Возилото е модел ИЖ „Планета“ 3, произведен пред далечната 1969 г. Добрият старец и неговата спътница бяха кулминацията на снощното тържество по случай запалването на коледните светлини в града.

Елхата в Бяла Слатина светна на централния площад  „Цола Драгойчева” , а кметът Иво Цветков приветства граждани и гости на града с пожелания за предстоящите празници.   

 

„В календара на годината декември е месец различен - празничен, вълшебен, изпълнен с очакване и вяра! Време, когато доброто е повече и навсякъде.

Коледният дух вече е и при нас, и всички с трепет и вълнение се приготвяме за настъпването на празниците. Празнично украсената елха е традиция и наше послание към белослатинци и гости за добро  настроение в навечерието на празниците”, каза градоначалникът под коледните светлини на площада.

Цветков призова да се спрем от забързаното ежедневие и да си пожелаем здраве и светли дни.

Лампичките на елхата светнаха под съпровода на изпълненията на самодейците от местното читалище „Развитие“ , а огненото шоу на козлодуйската група „Феникс“ възхити присъстващите. Красиви фойерверки бяха финалния акорд на празничната вечер.
2016-12-07 10:26:40