Зам.-кмет празнува двойно на Никулден

Зам.-кмет празнува двойно на Никулден

Заместник-кметът на община Мизия Николай Нековски празнува двойно на Никулден. Освен имен ден, той чества подобаващо и празника на рибарите. Явно още по рождение в него се е вселила страстта към риболова.

„Наистина съм риболовец, откакто се помня”, споделя той. Първите си приключения с въдица той изживява по барата в родното си село Горно Пещене. Така се стича живота му, че отново на същата река Скът, само че в Мизия, преминава трудовият му път.

„Сега ловя само на Дунава, на дънна, както се казва, и с една постоянна компания. Имам около петдесет въдици. Най-любимото ми място за риболов е между Мизия и Оряхово, под някогашната чешма Бататовец. „Наистина за мен риболовът е страст и удоволствие, сравнимо с удоволствието от любовта”, откровен е Николай Нековски. Най-голямото му постижение през тази година е 30-килограмов бял амур, но според него спокойствието, което дава реката и приятелската компания, са по-важни, отколкото сполуката на въдицата.

Любимата му рецепта за риба е опечена на жар, а предпочитаните видове-сом, бял амур и шаран. И, разбира се, рибата трябва да се яде с бяло вино от Врачански мискет, подчертава заместник-кметът на Мизия.

В тази своя страст Николай Нековски се опитва да въвлече и внуците си Николай и Никол.
2016-12-06 15:37:54