Благотворителен концерт събра над 500 зрители в Зверино

Благотворителен концерт събра над 500 зрители в Зверино

Над 500 зрители се насладиха на невероятния концерт, който организира БМЧК в Мездра. Поводът е 95 години от създаването на младежката червенокръстка организация. Благотворителната инициатива се проведе в читалище „Факел” в с. Зверино. Той беше под надслов „Деца помагат на деца”, а входът за него е 1 лв. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Детското отделение на болницата в Мездра.

Празничната проява започна с мултимедийна презентация за многото инициативи, в които участват малките доброволци. „Това са нашите посланици на доброто, нашето бъдеще”, заяви ръководителят на клуба Петя Илиева.

С патриотични народни песни въодушевиха публиката обичаната певица Гуна Иванова и нейните внучки Ива и Велислава Костадинови

В благотворителния концерт се включиха още участничката в „Пирин фолк” Дения Пенчева, Ванеса Богданова и Стела Кръстева, които са възпитанички на столично музикалното училище, клубовете „Харизма” от Враца и „Анелия”-Мездра, малчуганите от детската градина в Зверино.

Председателят на Областния съвет на БЧК-Враца Гергана Михалчева награди с ваучер от 300 лв. БМЧК-Мездра за най-активна организация в областта. Думи на благодарност отправи и д-р Веселка Павлова-началник на Детското отделение към мездренската болница, за което се набираха средствата.

Както подобава на рожден ден, празникът завърши с голяма торта, която беше разрязана под звуците на легендарната песен „Дано” на Богдана Карадочева.  

 

 
2016-12-04 08:51:18