Екипен отчет за първата година от мандата представиха в Мездра

Екипен отчет за първата година от мандата представиха в Мездра

На 29 ноември в заседателната зала на община Мездра бе представен отчета за едногодишната работа на кмета Генади Събков и неговият екип. „Искам да благодаря на всички служители и общински звена, които през тази тежка година работиха отговорно и показаха сила, за да изпълняваме успешно нашата управленска програма. Ще представим отчета за нашата работа във всички населени места, за да имат  нашите жители пълната информация за нашата работа”, категоричен бе кметът.

Като най-голям успех той определи разплащането на 3.2 млн. лв. от натрупаните над 8.5 млн.лв. задължения, с които Мездра си е върнала реномето на коректен и предвидим партньор. Рязко и категорично ще прекъсваме всеки опит за източване на общината, а ограничаването на разходите до разумното във всички бюджетни сфери ще доведе до много повече свършени неща, заяви Събков. Като лош пример той посочи недовършената спортна зала, в която досега са вложени 4.9 млн.лв. За всеки наш съгражданин е ясно, че това не е възможно, но ние сме внесли преписка в прокуратурата, която ще се произнесе по въпроса.

Внушителните задължения не са наше универсално оправдание, защото мога отговорно да твърдя, че успяхме да надградим съществуващото във абсолютно всички сфери, въпреки финансовия недоимък.

Като успех в управлението той определи новото отношение на администрацията към гражданите. Те вече чувстват общината като своя, а всеки техен сигнал води до работа по решаването на проблема, който са поставили.
2016-11-29 13:49:22