Над 100 участници пяха на фестивала "Цепелина"

Над 100 участници пяха на фестивала

Осем вокално-инструментални групи от осем населени места и над 100 участници си дадоха среща на деветото издание на фестивала “Цепелина”, който се проведе в Бяла Слатина. Към колоритната атмосфера от преди повече от 80 години, когато преминаването на граф Цепелин изпълва с трепет и любопитство, препраща не само емблемата на проявата, с изображението на летателното устройство, но и песента, написана за него и паметния момент.

„Граф Цепелин”, популярна и като „Песен за граф Цепелина”, бе изпълнена от Смесения камерен хор при НЧ „Развитие – 1892” гр. Бяла Слатина,с което бе даден старт на фестивала.

 Този пъстър фестивал винаги ще ни напомня за уханието на белослатинските липи и нежното очарование на предишни дни, когато едно женско сърце можеше да се спечели само с една серенада.На този фестивал си припомнихме и се насладихме на любими и неостаряващи песни, песни пети някога  в тихите алеи на парка, край сребърните води на езерото или под прашните прозорци на заспиващото градче.

Участниците получиха диплом и плакет за представянето си по време на проявата, връчени им от Теменуга Муслийска, председател на НЧ „Развитие – 1892”.

 

 

 
2016-11-28 14:51:03