Дипломати от цял свят гостуваха на кмета на Мездра

Дипломати от цял свят гостуваха на кмета на Мездра

 

 

Дипломати от цял свят гостуваха днес на кмета на Мездра инж. Генади Събков. Среща в Община Мездра бе продиктувана от съвместната работа на администрацията с фондация BCause и Международния женски клуб. Сред гостите бяха Нейно превъзходителство г-жа Закия ел Мидауи – посланик на кралство Мароко в България, Хаиб Лалух – съпруг на Нейно превъзходителство, Виви Патриция от посолството на Република Индонезия в България, Василка Харито от посолството на Република Гърция в България,Мария Илиева – член на борда на Международния женски клуб, Радостина Атамиан от Иранския културен център и Ива Петрова – координатор „Дарителски програми“ към Фондация „Помощ за благотворителността в България“. Те бяха посрещнати в сградата на Общинската администрация с пъстра програма от стихове, танци и песни, изпълнена от малчуганите, обучаващи се в Детска градина „Мир“ в Мездра.

 

След поднасянето на подаръци от децата, гостите бяха приети от кмета инж. Генади Събков, който ги запозна с историята, населението и икономическите фактори за развитие на бизнес на територията на общината. Инж. Събков подари на всички гости подаръци, свързани с историята на Мездра.

 

Основните инициативи на фондация BCause в Общината бяха свързани със старите хора – осигуряване на безплатни медицински прегледи в селата Оселна, Лютиброд и Горна Кремена, както и финансирането на работата на още един домашен помощник в Оселна.

 

След срещата с инж. Събков гостите посетиха археологически комплекс „Калето“, където ръководителят на комплекса инж. Димитър Павлов бе подготвил историческо пътешествие из историята на хълма и неговите обитатели. Павлов не пропусна да демонстрира и работещата установка тип „Требучет“, която смая гостите, които се опитаха да „съборят“ крепостната стена с изстреляните от машината балони.

 

 
2016-11-25 16:28:38