Златен и бронзов медал от рецитал за децата на Селановци

Златен и бронзов медал от рецитал за децата на Селановци

Трима четвъртокласници, водени от класния си ръководител Даниела Бабулска, взеха участие в Осмия регионален конкурс-рецитал по творби на Никола  Вапцаров, който се проведе вчера в Червен бряг. Събитието, под надслов „За него – Живота…”, се организира от местното  читалище  „Н.Й.Вапцаров” и  рецитаторите са разпределени в три възрастови групи. 
За поредна година селановските деца се включиха в него и за поредна година доказаха, че приемат участието си отговорно и с вълнение. Албена Методиева спечели първо място и златен медал с артистичното изпълнение на стихотворението „Бай Иван”, а  Александър Дачков – трето място и бронзов медал със стихотворението „Машинист”. Не по-малко впечатляващо беше изпълнението на Яна Красимирова на „Пролет” /”Отвънка ухае…”/. Останалите ученици от училището ще имат възможност да видят изпълненията им  на 7 декември по време на  патронния празник.
Запазването на вапцаровите дух и вяра продължава вече 58 години. Носят ги в сърцата си всички, завършили селановското училище „Никола Йонков Вапцаров”.
“Успехът на нашите ученици е пореден повод за заслужена гордост”, заявиха от училищното ръководстко.
2016-11-25 13:21:53