Кмет се отчете пред 6 села

Кмет се отчете пред 6 села

Започна отчетното турне на мездренския кмет инж. Генади Събков.  Градоначалникът направи равносметка на първата година от управлението си в общинските села Брусен, Царевец, Старо село, Боденец, Върбешница и Крапец.

Първата среща на инж. Събков бе с жителите на Брусен. В нея бе представена детайлна справка за извършеното в Мездра и в общината, като се акцентира върху делата, направени за селото. Местният кмет Георги Николов също направи отчет за това, което е направено в селото през изиналата една година. С помощта на спонсори, общински съветници и Общинската администрация са доставени котле, помпа и прахосмукачка за детската градина, изградени са две футболни игрища и се модернизира техническата база в местното кметство.

Отчетната среща в Царевец откри Маргарита Петкова, кмет на селото. В изложението си тя подчерта превръщането на Царевец в село за пример с действията, направени през изминалата една година от мандата.

 „Приех управлението на Общината в катастрофално състояние, но с много труд и усилия успяхме да направим много. С наши сили и средства успяхме да положим 2650 кв.м асфалтова настилка, прокарахме 2565 метра проводници, вече сме собственици на багер, вишка, на още един сметоизвозен автомобил, както и на един самосвал, на който са монтирани дъска за снегопочистване и устройство за разпръскване на пясък и сол. За пръв път от 20 години се почистиха обстойно пътните банкети по основните пътни направления.

Успяхме да променим вида и начина на работа на хората в администрацията към жителите на Общината. Преместихме касата за данъци в Информационния център, за да не затрудняваме обслужването на трудноподвижни граждани.

Общината кандидатства с три проекта по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, от които два са преминали първата пресявка. Ако бъдем одобрени, ще извършим реконструкция на пътя Дърманци – Лик – Ослен Криводол, както и ще направим реконструкция  на водопроводите в селата Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица“.

Към кмета бяха зададени много въпроси, касаещи транспортната схема в Общината, ремонтирането на улици, поставянето на ограничаващи скоростта на автомобилите съоръжения, облагородяването и превръщането на площи в детски площадки.

Посещенията на инж. Събков ще продължат във всички населени места в Общината, а срещата в Мездра ще се състои на 29 ноември от 10 ч. в голямата заседателна зала на Общинската администрация.
2016-11-24 14:15:36