Смениха директорите на две училища

Смениха директорите на две училища

Две училища в община Козлодуй са с нови директори. От днес Мариета Маринова и Цветелина Опрова поемат управлението на две школа до провеждане на конкурс за длъжността.
Маринова е назначена на директорския пост на началното училище в Козлодуй, а Опрова на основното в Гложене. Мариета Маринова има дългогодишен стаж като учител в училището, а в момента преподава на четвъртокласници.
„Поемам ангажимента отговорно и ще работя за авторитета на НУ „Васил Левски”. Имаме прекрасни деца, добър колектив и вярвам, че можем да се усъвършенстваме”, каза Маринова при встъпване в длъжността. Мариана Маркова, което бе дългогодишен директор на училището, напусна по лични мотиви и ще бъде възпитател в СУ „Христо Ботев”.
Цветелина Опрова пък има 29 г. практика в образователнита институции. От 1990 г. до днес е начален учител, а от четири години е обществен възпитател към училището.
„За мен е предизвикателство и голяма отговорност да бъда директор на моето училище. На прекрасните ми ученици от III „а“ клас, които са тъжни и ми казват, че ги изоставям искам да кажа, че ще се постарая да сбъдна нашите общи мечти. В този ред на мисли, ако пуснем и вътрешните тоалетни на децата до края на годината ще е чудесно. Използвам случая да благодаря на общината за това, че ни съдейства”, каза Цветелина Опрова.
Маргарита Севастоянова се пенсионира след дългогодишна работа като директор на гложенското училище.
2016-11-01 13:47:07