Криводол разплати задължения, може да кандидатства с проекти

Криводол разплати задължения, може да кандидатства с проекти

„Срещата на председателя на ОбС Петър Комитски и кметът Петър Данчев с министър Владислав Горанов даде резултат. Отпуснатият безлихвен заем от 630 000 лв. е колосален успех за общината. Благодарение на тази помощ вече можем да се надяваме на успех на подадените три проекта по мярка 7.2 от ПРСР. Те са ремонт на главната улица в Криводол, воден цикъл на Краводер и ремонт на пътя Ракево-Баурене. Това беше единственият спасителен и верен път за развитието на общината и ние от групата съветници на Либерален алианс за развитие на Криводол сме доволни, че се тръгна по него”, заяви председателят й Юрии Кацарски.

Единствено от групата съветници на БСП смятат, че да се плати санкция на общината за некачествено изпълнение на проекта за залесяване със заем не е никакъв успех. От ЛАРК репликираха, че проблемите са дошли от инспирирани протести на местни жители, предвождани от кметовете им от БСП. Общинският съветник Христо Доков бе категоричен, че трябва да се намери виновния за загубата на тези средства и трябва да се сезира прокуратурата. Кметът Петър Данчев също то подкрепи и заяви, че договорът е подписан през 2008 г. от Николай Иванов, преведен е аванс и две години общината не е потърсила какво е изпълнено по проекта.

С отпуснатите 630 000 лв. община Криводол е разплатила задълженията си към ДФ „Земеделие”, както и част от дължимите суми на НАП, което е глътка въздух за малкия общински бюджет.

 
2016-10-24 09:27:53