Политическият елит уважи празника на царевицата в Кнежа

Политическият елит уважи празника на царевицата в Кнежа

Представители на политическия елит в страната уважиха днешния празник на царевицата в Кнежа. За повода в града гостуваха кандидатпрезиденстката двойка на ГЕРБ – председателят на парламента Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, зам.-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов, евродепутатът Мария Габриел, народният представител Владислав Николов и областният управител на Плевен Ралица Добрева. Гостите приветстваха ръководството на Кнежа в лицето на кмета Илийчо Лачовски за чудесната организация на празника и визията в управлението на общината.

„Илийчо Лачовски е истинско откритие за нашата партия и вашия град. Вие сте щастливци да го имате за кмет”, заяви от празничната сцена Цветан Цветанов.

От своя страна, Лачовски благодари за вниманието на важните гости и приветства граждани и фермери с традиционния празник на царевицата.

„Решихме да го отбележим именно на Петков ден, защото това е денят, който символизира края на стопанската година. Освен това се вярва, че каквито хора ти влязат в къщата днес, такава ще ти бъде цялата година. Затова аз съм щастлив от гостите, които дойдоха днес при нас”, заяви градоначалникът на Кнежа, след което даде думата за приветствие на официалните лица.  

Специален поздрав към земеделските стопани в общината отправи евродепутатът Мария Габриел. Тя пристигна от Брюксел специално за празниката на царевицата.

„В Европарламента защитавам интересите на земеделските стопани, но особено се радвам, когато ги срещна лице в лице. Това са хората, които знаят как се изкарва прехраната, защото го правят със собствен труд. Възхищавам се на фермерите от Кнежа и им пожелавам здраве и берекет”, заяви Габриел.

След официалните поздравления площадът пред общинската администрация се оживи от изпълненията на вокална група „Черно и бяло”, „Стария дъб” от Сухаче, Танцов ансамбъл „Хемус” и много други местни артисти. Градусът на настроението вдигна опитният водещ на тържеството Емил Пеняшки, а група „Звездичка” към местното училище „Васил Левски” представи вълнуваща драматизация, посветена на хляба.  

Централният кнежански площад остана пълен до самия край на тържеството.
2016-10-14 16:40:01