Финансовият министър спаси Криводол

Финансовият министър спаси Криводол

Министерството на финансите отпусна безлихвен заем в размер на 630 000 лв. на Община Криводол, научи „Враца днес”. Отпуснатите средства са глътка въздух за задушаващата се заради борчове община.
В знак на благодарност кметът Петър Данчев изпрати благодарствено писмо до министър Владислав Горанов.
„С парите ще погасим част от заварените от мен сериозни дългове. Това на свой ред ще ни позволи пълноценно участие в нови проекти”, пише в писмото си управникът на Криводол.
Данчев заяви, че е изключително удовлетворен от бързината , с която работи екипът в Министерството на финансите.
„Предоставеният безлихвен заем е красноречив израз на позитивното отношение на централната изпълнителна власт към нуждите и проблемите на хората. Той е реалност, чрез която отчетливо се усеща грижата на правителството за малките общини”, завършва писмото си кметът Данчев.
Както „Враца днес” съобщи, разрешение за искане на безлихвен заем бе дадено на едно от последните заседание на местния парламент. Това на практика бе вторият опит на кмета да получи съгласието на съветниците, които бойкотираха намеренията му при внасянето на първата докладна. В последствие обаче сенаторите и местната управа си стигнаха ръцете и се обединиха около решението, че Криводол има нужда от заема. Голяма част от парите ще отидат за погасяване на борчове към НАП и други институции.
2016-10-14 17:15:38