Община Козлодуй награди над 100 души

Община Козлодуй награди над 100 души

Кметът на Козлодуй Маринела Николова отличи 22-ма граждани, 32-ма доброволци и 33 частни компании и 30 институции по повод Деня на българската община.  На празнична церемония в атомната столица бяха наградени хората, спомагали за развитието на обществения живот в крайдунавския град. 
„Нашето най-голямо богатство и ценност са хората, а основната ни цел е всички ние заедно да се гордеем, че живеем в община Козлодуй”, каза кметът Маринела Николова.
В категория „Благоустройство и чистота” бяха отличени директори на училища и детски градини, пенсионерски клубове и кметове на кметства. Наградите им са заради активното участие в почистването през пролетта. Родители, които със собствени сили облагородили в детска градина „Мир”. Домоуправители, които съдействат и поддържат околоблоковите пространства също бяха наградени на празника. В категорията „Гражданска активност” бяха отличени администраторите на ФБ групата Пътна инфраструктура и единадесет граждани, които подават сигнали до общината за нередности. 
„От началото на годината до момента има заведени 440 заявления от граждани, които касаят именно сигнали за нередности”, каза кметът по време на награждаването.  В категория доброволчество призове получиха над 30 доброволци, които са съдействали в различни инициативи на община Козлодуй. 33 компании получиха благодарност по време на празника на българската община.  Представителите на АЕЦ „Козлодуй” и ДП РАО бяха поканени на сцената и удостоени с първите ръчно изработени шевици. Това е една инициатива, която стартира общината със съдействието на пенсионерските клубове. Шевици от козлодуйския регион ще бъдат извезани и опаковани като официални подаръци, които кметът на общината ще връчва на значими личности и гости на Козлодуй. Първите две готови шевици бяха връчени на Янчо Янков – заместник изпълнителен директор на атомната електроцентрала и на Дилян Петров – изпълнителен директор на ДП РАО.  „Изключително съм признателна за уважението, което засвидетелствахте на днешния празник на българската община”, каза Маринела Николова.  Празникът завърши с фолклорен концерт и пищна заря, която зарадва стотиците граждани на централния площад в Козлодуй.
2016-10-14 10:16:06