„Кукурузени усмивки” чупи рекорд тази година

„Кукурузени усмивки” чупи рекорд тази година

Фестивалът „Кукурузени усмивки” ще постави рекорд тази година по брой състави – 76 от 49 населени места. Това съобщи секретарят на читалище „Самообразование” в Селановци Анита Димитрова. Над 770 самодейци ще се качат на сцената този петък и събота. Международното участие тази година са три състава от Украйна и фолклорен ансамбъл „Бордеяш” от румънския град Бекет. В петък украинските състави ще изнесат и самостоятелен концерт.

Много приятни изненади са подготвили за гостите домакините от селановското читалище. Всеки състав ще получи за спомен специално пано с мотив от селановска шевица и бутилка оряховско вино. Специални гердани от царевица и сламени шапки с логото на фестивала, магнитчета и различни други сувенири ще останат за спомен на гостите.

От четири години част от фестивала са и дните на производителя. В тях ще се представят винарните „Ахинора” и „Бургозоне”, майстори на дървени сувенири от Монтана, производители на мед от Остров, на традиционна троянска керамика, малиново вино от Лакатник, домашни лютеници от Куртово конаре, сувенири на семейство Цолови от Враца и на домакините от читалище „Самообразование” в Селановци.


sn.1
sn.2


2016-10-14 09:41:52