400 пенсионери си спретнаха купон за празника в Козлодуй

400 пенсионери си спретнаха  купон за празника в Козлодуй


Над 400 пенсионери се събраха в Козлодуй, за да празнуват заедно Международния ден на възрастните хора. За първа година местната управа реши да събере старите хора от града и селата в общината, за да се веселят заедно.
„Гордея се с неуморния ви дух, енергия и желание за пълноценен живот. Приемете искрени пожелания за здраве, вяра и късмет”, заяви в поздравителното си слово кметът на Козлодуй Маринела Николова.
Песни, стихове и скечове бяха подготвили хората от пенсионерските клубове в Бутан, Хърлец, Гложене и Козлодуй. Подаръкът към всички от името на общинската управа бяха изпълненията на смесен хор „Звъника” от Плевен с ръководител Ваня Делийска. Програмата започна в Дома на енергетика и продължи повече от два часа. На площада пред читалището звучеше духова музика, която събра празнуващите на общо тържество след концерта.
„Много се радваме, че ни събрахте заедно, че празнуваме всички обединени. Благодарни сме на Общината, че се грижи и за нас – възрастните хора”, каза Александър Цолов от пенсионерски клуб „Здраве”, Козлодуй.
2016-10-06 11:20:37