Прокуратурата подхваща спортната зала в Мездра

Прокуратурата подхваща спортната зала в Мездра

Окръжната прокуратура във Враца ще разследва нереализирания проект за многофункционална спортна зала в Мездра, научи „Враца днес”. Сигналът в държавното обвинение е подаден лично от кмета на общината Генади Събков. Преди няколко месеца градоначалникът търси помощ от специалисти, които да направят анализ на проекта, за който бяха похарчени няколко млн. лв. общински пари, след което строежът спря. За доизграждането му се коментираше, че са необходими още 5 млн. лв., но до финализиране на проекта така и не се стигна.
„Аз нямам разследващи функции, но това, което можех да направя, съм го сторил. Ще изчакаме компетентните институции да си свършат работата и ще видим какви са резултатите”, коментира пред „Враца днес” кметът на Мездра Генади Събков.
Многофункционалната сграда трябваше да бъде финализирана напълно в началото на февруари м.г. Идеята бе в спортното съоръжение да могат да се тренират 15 вида спорт и танци, а залата да събира около 1500 души публика. Модерната сграда трябваше да разполага и с обслужващи помещения, включително за радио и телевизионно излъчване, пресцентър и конферентни зали. Сред екстрите, с които трябваше да разполага комплекса, са сауна и зали за масаж, кафене за спортистите и други.
2016-09-30 10:25:07