Официално: Без чалга на панаира във Враца

Официално: Без чалга на панаира във Враца

Мистерията около програмата и формата на тазгодишните панаирни дни във Враца най-накрая се разкри. На места в града вече се срещат афиши за мероприятието, а билборд на магистрала „Хемус” призовава минувачите да посетят града под Околчица в дните между 14 и 18 септември.
Общинската управа е изпълнила предизборната закана на новия кмет да изчисти от чалга традиционните културно-развлекателни дни във Враца. Вместо горещите фолк диви врачани ще слушат примата на народната песен Валя Балканска, която ще открие панаира на 14 септември. В програмата ще участват още Юри Крумов, Драго и Ралица от „Тоника”, вокална група „Чарити” и Берковската духова музика. На сцената до спортния комплекс ще се изявят и танцовите състави „Хемус” и „Радост”.
От седмици темата за това какво ще предложи на жителите и гостите на Враца тазгодишният панаир развълнува обществеността. Упорито се твърди, че форматът ще е различен от предишни години и на алеите няма да се настанят дежурните прекупвачи и търговци на дрехи, битови стоки и прочее джунджурии. Вместо тях общината упорито канила занаятчии и биопроизводители от региона. Не е ясно обаче колко от тях са се отзовали и срещу каква договорка ще разположат продукцията си на изложението.
Любопитно е, че за едно от най-посещаваните мероприятия във Враца, официална информация от общината все още няма. От местната администрация издадоха, че кметът Калин Каменов ще обяви обновената панаирна схема чак в понеделник, два дни преди началото на събитието. До тогава само случайно срещани билборди и плакати ще осветляват жители и гости на града какво аджеба ще се случи на панаира във Враца.
2016-09-09 14:02:27