Нов кмет чисти и съживява спорта

Нов кмет чисти и съживява спорта

„Аз съм кмет само от пет месеца, но основното, което искам да направя, е да изчистя селото. За краткото време успяхме да ремонтираме парка зад кметството. Почистен беше отводнителен канал от спирката до бензиностанцията. Започнахме и премахването на растителността от гробищния парк, който беше занемарен от години, но там ни остава още много работа. Подменихме „легналите” полицаи с нови асфалтови, които да не създават проблеми на шофьорите. Поставихме и нови пътни знаци. Но ремонтирането на селските улици си остава основен проблем на Софрониево, който трябва да решим. Наши съселяни събраха пари и с техника от кметството циментираха улицата си.

Другото постижение от старта на мандата ми е възстановяването на футбола. Ще пререгистрираме „Ураган 33” и ще играем в областната група с подкрепата на местните земеделски производители. В организацията са се включили бивши футболисти, а треньор ще бъде Петко Крумов от Бутан. За съжаление стадионът също е в окаяно състояние. Започнали сме косене и валиране, за да възстановим терена и да може да се изиграе приятелски мач по време на събора.

Кметството е отворено за партньорство за привличане на личен лекар и стоматолог, за да осигурим ежедневно здравно обслужване на нашите жители.

Искам да благодаря на общинските съветници от Софрониево и на всички земеделски производители, които се отзовават и помагат за решаване на проблемите на селото ни.

По повод събора искам да пожелая на всички софрониевчани и техните гости да са живи и здрави, единни и да не губят вяра, защото няма да е все така. Нека всички заедно да се повеселим по време на панаирните дни”, споделя кметът Демира Димитрова.
2016-08-26 12:14:53