Преврат в Криводол! Ново мнозинство смени председателя на ОбС

Преврат в Криводол! Ново мнозинство смени председателя на ОбС

С преврат започна политическият сезон в Криводол. След месеци търкания и брожения, в навечерието на панаира в местния парламент се роди ново мнозинство. Либералният алианс за развитие на Криводол оттегли подкрепата си от БСП и се причисли към съветниците от ГЕРБ и Народен съюз. Така за пръв път от началото на мандата кметът Петър Данчев разполага с идейно мнозинство в общинския съвет.

Новата политическа конфигурация не губи време и сне доверието си от досегашния председател на местния парламент Валентин Кирилов от БСП. С 8 гласа „за” и 5 „против” Кирилов бе освободен от поста си, а мотивът бе боксуването на дейността на общинския съвет и респективно – несправяне със служебните задължения. Със същия вот новото мнозинство избра начело на структурата да застане Петър Комитски от ГЕРБ. Той се ангажира пред колегите си да работи с всички, да установи конструктивен диалог, за да се излезе от безвремието, в което тъне общината.

Припомняме, че последните месеци бяха турбулентни за местната управа на Криводол. Кадрови сблъсъци изправиха кмета Петър Данчев срещу определени групи общински съветници и предишни партньори. Междувременно градоначалникът бе бламиран за почти всяко решение, което предлагаше за справяне с финансовия упадък в общината. С кардиналните промени в общинския съвет се очаква общината най-после да заработи ефективно, за да се измъкне от колапса, в който се намира от месеци.  

Петър Комитски вече е председателствал общинския съвет в Криводол при предишно управление на общината. 


sn.1
sn.2
sn.3


2016-08-26 12:40:47