Стартира безплатното саниране в Козлодуй

Стартира безплатното саниране в Козлодуй

С водосвет за здраве и благополучие, отслужен от oтец Пламен, в Козлодуй бе дадено началото на дейностите по санирането на многофамилни жилищни сгради по Национална програма за енергийна ефективност. 

Символичната церемония бе открита от заместник-кмета по строителството и устройство на територията Юрик Мартинов. Той представи изпълнителя на дейностите и подчерта положителните страни на програмата. Представителят на изпълнителя – ДЗЗД „Енергийна ефективност жилищни блокове” – София Румяна Мирчева сподели, че силно се надява живущите да бъдат доволни от изпълнението. „Съобразихме се с всички изисквания на живущите в техните индивидуални декларации, постарали сме се да вземем предвид техните съображения и се надявам, да бъдат доволни от резултата”, добави тя.
Областният управител Малина Николова благодари на Община Козлодуй за успешно проведените обществени поръчки и пожела да се работи със същия хъс и занапред, а на гражданите – здраве, топли и уютни жилища. „С този проект се допринася за цялостното подобряване на облика на града”, допълни тя.
Първите блокове, в които започват строително-ремонтните дейности, се намират в ЖК 1 в града. Блоковете са построени през 1974 г. и оттогава не им е правен по-сериозен ремонт. Освен енергоефективни мерки, на жилищните блокове ще бъдат приложени и укрепителни такива – ще бъдат подменени панелите на терасите на апартаментите, тъй като са в твърде лошо състояние и не биха понесли тежестта на изолацията.
На двата блока ще се санират 1 832 линейни метра около прозорците. Ще бъде положена мазилка в размер на 2 808 квадратни метра. 1 005 квадрата топлоизолация ще бъде поставена на покрива. Предвидена е подмяна на прозорците и входните врати на блоковете. Стълбищните клетки ще бъдат боядисани, а ел. инсталацията – подменена. Финансирането е 100% безвъзмездно и над седемдесет домакинства ще се възползват първи от дейностите по Националната програма за енергийна ефективност.
2016-08-23 08:22:18