Санират първите блокове в Козлодуй по Националната програма

Санират първите блокове в Козлодуй по Националната програма

По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Козлодуй, стартира санирането на първите два блока. В понеделник, 22 август, от 14.00 часа ще бъде дадено началото на строително-монтажните дейности. Те ще се изпълняват от фирма ДЗЗД "Енергийна ефективност жилищни блокове", гр. София.

Строителните дейности са на обща стойност 1 140 653 лева и с тях ще се въведат мерки за енергийна ефективност на двата блока.

Общо 2 362 квадрата ще бъдат санирани. Ще бъдат поставени нови дограми на апартаментите, ще се направи топлоизолация на покрива и пода, ще се подменят осветителните тела, ще се обнови вентилацията на блоковете.

Сред присъстващите на официалната церемония и освещаване на блок 1 и блок 2 ще бъдат кметът на общината Маринела Николова, областният управител Малина Николова, председателят на ОбС Мая Занева, зам.-кметът по строителството и устройството на територията Юрик Мартинов, представители на общинска и областна администрация и семействата, които първи в града ще имат санирани жилища.

 

 
2016-08-19 11:58:11