Опоскаха болницата в Козлодуй

Опоскаха болницата в Козлодуй

Здравната каса ще финансира по-малко легла в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ през тази година след сключване на новия рамков договор, който всъщност е основният източник за финансиране на здравното заведение. Това оказва влияние и на Спешна помощ, тъй като възможностите на болницата вече са ограничени.

Козлодуйската болница вече претърпя сериозни редукции на легловата база. От 12 легла в Неврологично отделение касата ще финансира само 5. С 6 стационарни места намалява Вътрешно отделение. От 14 в Хирургично отделение ще се финансират само 9, а в АГ-отделението се орязват две места. За Физиотерапията, Детско отделение и Реанимацията леглата запазват досегашната си бройка. На практика от 105 съществуващи болнични легла касата ще плати само 85.  

„Намалиха леглата в нашата болница, а това наистина е голям проблем за нас, за Козлодуй и за района като цяло. Хората трябва да знаят, че възможностите на болницата са ограничени”,  заяви дежурният в Спешен център Д-р Нойман Исмаил, цитиран от kozloduy-bg.info.




2016-08-05 10:18:44