Отчет за бюджета раздели кмет и съветници в Мездра

Отчет за бюджета раздели кмет и съветници в Мездра

Отчетът за шестмесечието на бюджета на община Мездра предизвика разгорещени дебати на редовното заседание на ОбС. „Спокоен съм за изпълнението на бюджета за тази година, тъй като досега сме събрали с 200 000 лв. повече от миналата година. Очакваме и още приходи от концесии, тъй като сме сезирали съответните министерства за нарушенията на кариери, които заобикалят закона”, категоричен бе вносителя Генади Събков.

В пространно изложение екскметът, а сега съветник от АБВ Николинка Кътовска разкритикува не само цифрите в отчета и сравнителния анализ с предишната година, но и цялостната работа на общината в различни сфери.

Огнян Петров от „Народен съюз” смята, че се жонглира с данните за задлъжнялостта на общината. Според него философията на ограничен бюджет на икономиите, който да бъде изпълнен лесно и без рискове няма да доведе до развитие на общината. Работата по европрограми и привличането на инвестиции са истинските начини за това, според Петров.

„Благодаря ви за политическите изказвания, но сумата от 8.5 млн. задължения не е измислена и съм сигурен, че ако вие бяхте на мое място щяхте да я повтаряте до последната стотинка. От тях изплатихме 1.2 млн.лв. стари задължения, имаме в наличност още толкова. Превърнахме се в предвидим и коректен партньор, без да обещаваме и завличаме партньорите си и то с цената на огромни лишения и къртовска работа на администрацията”, заяви кметът Генади Събков. Въпреки неговите аргументи обаче докладната не бе приета от съветниците.

 
2016-08-02 11:23:00