„Чавдар” – Бяла Слатина развя бялото знаме

„Чавдар” – Бяла Слатина развя бялото знаме

Футболният клуб „Чавдар” – Бяла Слатина отново спира да съществува, научи „Враца днес”. Тимът, който преди години обяви фалит, бе възроден впоследствие от група фенове. Усилията им бяха подкрепени предимно морално. Клубът, който няма стотинка задължения, до последно води преговори с местен бизнесмен, но те пропаднали. По тази причина феновете развяха бялото знаме, тъй като не могат да продължат с издръжката на “Чавдар”.
“За тези 3 г. клубът е изряден във финансово отношение като няма задължения нито към БФС, нито към футболисти, нито към други физически или юридически лица. Мачовете се провеждаха на стадион „Чавдар”, който е собственост на Община Бяла Слатина. Превозът се осъществяваше на 90% от местни фирми-превозвачи, като и към тях всички задължения са покрити”, съобщиха от тима.
Пламен Димитров информирал, че след изтичането на 3-годишния му мандат и след провала на преговорите за генерален спонсор на клуба, не желае и няма намерение да продължи под каквато и да е форма участието си в клуба.
2016-08-01 14:49:16