Куп звезди идват за панаира в Оряхово

Куп звезди идват за панаира в Оряхово

Богата програма, включваща редица концерти, спортни и културни мероприятия, е подготвила общинската управа в Оряхово за тазгодишния панаир.
Стартът ще бъде даден на 18 август с откриване нa XXI пленер „Проф. Марин Върбанов” в галерия „Савчеви” от 18 ч. Час по-късно ще бъде открит и детският пленер „Слънцето над моя град”. Финалът в първия от панаирните дни ще бъде поставен с концерт на фолклорния изпълнител Ива Давидова.
На втория ден ще бъде открита спартакиада с турнир по борба, футбол и шах. От 18 ч. жителите и гостите на града ще могат разгледат изложбата „Оряхово – частичка от вечния Рим” в Историческия музей, а час по-късно започва дефилира на духовите оркестри, който ще тръгне от ул. „Васил Левски” и ще стигне до площад „Дико Илиев” в града, където музикантите ще изнесат концерт.
За доброто настроение ще се погрижат още Силвия и Теди Кацарови. Специално участие в програмата ще вземе и шоуменът Драгомир Драганов.
С турнир по бадминтон и футболна надпревара продължава втория ден от спартакиадата. В програмата за третия от панаирните дни е включен и уъркшоп „Да спи зло под камък”, както и концерт на духовите оркестри. От 21.30 ч. на площад „Дико Илиев” ще забие групата D2, а от 23.30 ч. започва Нептуновавечер с Искрен Пецов и „Латинопартизани”. Оряховчани ще се забавляват с хумора на всеобщия любимец Весо Парцала. Шоуто ще бъде в новия парк на крайдунавския град.
Финалът на панаирните дни е на 21 август. От 9 ч. е последната от срещите по бадминтон в зала „Арена Оряхово”. Любителите на футбола ще могат да гледат срещата между ветераните на „Левски” и „Надежда” – Оряхово, която ще се играе в новия парк. От 19 ч. през града ще мине дефилир на духовите оркестри, който ще завърши с концерт на площада. Участие в програмата, с която ще бъдат закрити панаирните дни, ще вземат и музикантите от сръбския оркестър „Тимочани” от град Княжевац. След музикалните изпълнения небето над града ще озари пищна заря.
2016-07-29 13:40:28