Доброволци от Германия обновиха училището в Търнава

Доброволци от Германия обновиха училището в Търнава

Доброволци от Германия работиха цяла седмица  по обновяване на материалната базана училището в село Търнава. Чуждестранните гости помогнаха и за подобряване на облика на селото. За своята помощ те бяха наградени с голямо селско тържество.
"Ние вярваме в един свят, в който имаме нещо много общ: ние населяваме тази земя и точно тук имаме нужда от свобода, любов , опознаване и толерантност към другите. Вярваме, че хората и тук в Търнава е възможно свободно да приемат различията и да се фокусират върху онова, което ги обединява .Пожелаваме различията да ви отличават,но никога разделят! Изключително сме благодарни от добрата ни съвместна работа и благодарим за съдействието и доверието".  С тези думи се обърна към присъстващите ръководителят на групата Бен Колщед. Немските гости дариха и 1300 евро на селското читалище. Дарението е за създаване на музикален и шахматен клуб. 1000 евро пък са дарени на училището.
От своя страна, за помощта на германските доброволци  благодари общинският кмет Иво Цветков, който уважи лично официалното им изпращане.
2016-07-27 11:16:59