Община разпродава земя, за да оцелее

Община разпродава земя, за да оцелее

Кметът на Община Криводол ще направи втори опит да спаси затъналата в борчове община, научи "Враца днес". След като местните сенатори не дадоха разрешение да бъде изтеглен безлихвен кредит в размер на 630 000 лв., за да се погасят задълженията на местната управа към НАП, Петър Данчев ще предложи на предстоящото заседание на общинския съвет да бъдат продадени 500 дка земи в 9 селища от общината. Парите, които се очаква да спечели администрацията от сделката, са в размер на 500 000 лв. Средствата са крайно необходими за хазната, тъй като задълженията към приходната агенция трябва да бъдат погасени час по-скоро.
За да влязат свежи пари в общината, местната управа предвижда да отдаде и други ниви, които са собственост на местната управа.
Кметът на община Криводол бе силно разочарован от бойкота, който му спретнаха сенаторите на последната сесия. Според Данчев тегленето на безлихвен кредит от Централния бюджет бе най-разумното решение, за да се справят с неразплатените задължения към НАП. Сега обаче градоначалникът е принуден да продава земи, за да се покрива борчове. В противен случай ръка на тях ще сложат съдебни изпълнители. Стигне ли се до този момент, цената на земите ще се срине главоломно.
2016-07-26 13:43:55