Стартира студентската бригада в Мездра

Стартира студентската бригада в Мездра

В понеделник бе даден старта на лятната студентска бригада в Мездра. За да подпомогнат действията на Общинско предприятие „Чистота“, както и да направят града ни по-добро и по-красиво място за живот, се записаха 41 студенти.
„Заетостта на младежите ще продължи един месец. Те ще полагат труд на пет обекта на територията на общината. Една част от студентите вече полага тротоарна настилка по ул. „Христо Смирненски” в Мездра, втората група спомага за прочистването на междуселищния път от Брусен за Царевец и Старо село”, обясниха от местната управа.
Други дейности, които ще извършват младите хора през следващия един месец, са полагане на асфалтова настилка на проблемни отсечки от общинската пътна мрежа, производство на бетонови изделия и почистване на дъждоприемни шахти и канали.
Стажът на студентите ще фигурира и в техните трудови книжки, тъй като всички са назначени на трудови договори към общинското предприятие „Чистота” на минималната работна заплата от 420 лв. Всеки има възможност за допълнително възнаграждение в зависимост от заработеното.
За 70% от желаещите да се включат в тазгодишното издание на лятната студентска бригада предприятието е техен първи работодател.
„Макар и само за месец, назначените в бригадата дават своя граждански принос към опазването и облагородяването на града”, казаха още от администрацията в Мездра.
2016-07-19 16:22:50