Откриха нова детска площадка в Бяла Слатина

Откриха нова детска площадка в Бяла Слатина

Нова детска площадка бе открита в Бяла Слатина. Детският кът, който веднага се превърна в любимо място на малчуганите, е построен изцяло с общински средства. Проектът е на стойност 25 000 лв. Лентата на площадката прерязаха кметът инж. Иво Цветков и председателят на общинския съвет Веселка Борисова. Площадката, която се намира в централния градски парк, е разделена на 2 зони - за деца до 3 г. и за малчугани от 3 до 12-годишна възраст.
„С реализацията на тази прекрасна идея общинското ръководство цели да създаде подходяща и приятна среда за игра на децата, което е изключително важно за тяхното физическо и психическо развитие, за емоционалното и социално съзряване. Надяваме се новата придобивка да ви носи много безгрижни и щастливи миговe! Пазете я, за да и се радвате по- дълго“, заяви кметът инж. Цветков.
Проектирането, доставката и монтажа на съоръженията и парковата мебел е извършено от „Металпласт инженеринг“ ЕООД - Русе. Изливането на постамента, оформянето на алеите, поставянето на ударопоглъщащата настилка, изграждането на електрическата инсталация и монтажа на осветителните тела и кошчетата за отпадъци, са дело на Общинско Предприятие „Чистота и строителство“. За оформянето на пространството около площадката, както и озеленяването са се погрижили от „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство“.
„Всички съоръжения са сертифицирани, а ударопоглъщащата настилка е с дебелина 3 см”, подчертаха от общинската администрация в Бяла Слатина. От там допълниха, че обектът е под постоянно видеонаблюдение.
2016-07-12 11:55:35