Лесковец става столица на шлагерната песен

Лесковец става столица на шлагерната песен

Китното оряховско село Лесковец се стяга за първия фестивал на шлагерната песен „Сребро в косите, песен в душите”, който ще се проведе днес. Местните жители се радват, че макар и за ден, селцето ще стане столица на шлагерната песен. Над 200 участници ще се включат във фестивала, разказа кметът на Лесковец Галина Светозарова.

„Пенсионерски клубове от десетки населени места ще пристигнат в селото, за да се включат във фестивала. Това е една сбъдната мечта за нас”, каза управникът.
Водещ на фестивала ще бъде легендарната Бони Милчева, запяла старите градски песни по сцените на цяла България. Сред официалните гости на събитието ще бъдат кметът на община Оряхово Росен Добрев, председателят на общинския съвет Румяна Декова, кметове на кметства и други гости.
„Трудно е да се организира събитие от подобен мащаб, но се радвам, че се справихме и се надявам това да се превърне в традиция и ежегоден фестивал. Това е нашата амбиция”, каза още кметът на селото.
Фестивалът ще бъде открит с дефиле на съставите, които ще се съберат на стадиона в Лесковец, а след това ще се отправят към голямата сцена пред кметството. Участниците ще бъдат съпроводени от младежкия духов оркестър на Оряхово. 


Коментари2016-06-30 11:18:35