Жителите на Мездра четоха любими произведения

Жителите на Мездра четоха любими произведения

Третото поредно издание на национална кампания "Чети с мен" се проведе на зелената морава пред НЧ „Просвета 1925” в Мездра. Инициативата е под егидата на президента Росен Плевнелиев, с подкрепата на Министерство на културата  и  Министерство на образованието и науката.

Секретарят на читалището Валентина Цекова поздрави присъстващите, като подчерта важната роля на четенето за всеки човек. Събитието уважиха кметът на Община Мездра инж.Генади Събков, Елена Нанова - директор дирекция и Светла Дамяновска,  главен експерт в общината. Интерес проявиха и ученици, учители, родители, както и младежите от Защитеното жилище в гр.Мездра.

Деца и възрастни се включиха в кампанията, като четоха известни приказки, или откъси от свои любими книги. Домакините на проявата зарадваха децата с интересни игри.  Участниците споделиха, че подобни прояви са изключително полезни, защото спомагат за създаването на позитивно отношение към четенето. Една от основните цели е да се подкрепи българската литература и да се популяризират родните автори.

 


Коментари2016-06-13 15:43:46