Кметът на Козлодуй поряза трима служители заради далавера

Кметът на Козлодуй поряза трима служители заради далавера

Трима служители на общинското предприятие „Комунални дейности” в Козлодуй бяха уволнени, след като кметът Маринела Николова ги залови в нарушение.
В четвъртък градоначалникът засича сметоизвозващия камион, натоварен с пластмасови отпадъци, които били подготвени за предаване в пункт за изкупувани. Парите се прибирали директно от тримата служители.
„Служебният автомобил беше пълен с пластмаса и когато отидох на пункта, стана ясно, че това е схема, която се случва всяка седмица. Няма да търпя подобни служители, които печелят за сметка на публичните средства. Сигурна съм, че това не е от вчера и съм предупредила ръководителите на общинското предприятие, че няма да допусна подобни практики. Непрекъснато полагаме усилия за благоустройство на общината и при нас – в общината, и в общинското предприятие нямат място хора, които са тук, само заради собствени облаги и извършват злоупотреби”, заяви Маринела Николова.
По пътен лист автомобилът е извозил боклук от Козлодуй до Оряхово и на връщане оттам, работниците са натоварили пластмасови отпадъци, които предават на вторични суровини.
„Сумата, която събират оттам не е голяма, става дума за 15-20 лв. и реално за тези пари тримата служители остават без работа”, каза още кметът на общината.
Вторият камион за извозване на боклук също бил засечен в нарушение. В обедната почивка машината била паркирана пред дома на шофьора. След тези случаи Маринела Николова изиска пълна справка на GPS координатите на всички служебни автомобили, за да се проследи точния маршрут, по който се движат колите, камионите и автобусите на Общинско предприятие „Комунални дейности”.
„В случай, че не спазва трудовата дисциплина, всеки служител ще го последва същата участ. Не поощрявам злоупотребите и кражбите, и ще бъда безкомпромисна към всеки един, който бъде уличен”, каза още кметът на Козлодуй.
2016-06-10 10:23:41