Гимназията в Мизия изпрати Випуск 2016

Гимназията в Мизия изпрати Випуск 2016

Професионална гимназия по химични технологии в Мизия широко отвори врати, за да посрещне абитуриентите от Випуск 2016.

Те влязоха в тържествено украсената образователна институция, водени от своя класен ръководител Даря Златанова.

Родители, приятели на завършващите, бивши възпитаници на гимназията и много гости, бяха дошли да изпратят абитуриентите. "Спомените са хубаво нещо, но по-важни са мечтите. Не се отказвайте от тях, защото мечтите са вашите криле. Вървете смело и решително напред”, заяви в словото си директорът на училището инж. Галина Калмушка.

Гост на празника бе Цветанка Дамянова - гл. експерт образование и култура в Община Мизия, която прочете поздравителен адрес от д-р Виолин Крушовенски- кмет на Мизия.

От името на абитуриентите с прочувствено слово към преподавателите се обърна Сара Бисерова от 12 клас. Тя подчерта, че учителите бяха рамото, на което можеха да се облегнат, утехата на която можеха да разчитат в тежки моменти. Последва награждаване на най - заслужилите дванадесетокласници, които със своя талант, спортен дух допринесоха за издигане на авторитета и славата на гимназията.

Литературно-музикалната програма в която емблематични песни, които докоснаха с посланията си душите на всички присъстващи, а един от най - емоционалните моменти, бе предаването на училищното знаме.
2016-05-24 10:31:17