50 години отпразнува ПГМЕТ- Кнежа

50 години отпразнува ПГМЕТ- Кнежа

На 11 май с богата програма Професионалната гимназия по механоелектротехника "Хр. Смирненски” в Кнежа отпразнува 50-годишния си юбилей. Тържеството започна в училищния двор с изпълнения на мажоретен състав и духов оркестър от Ботевград. Всички гости и бившите учители разгледаха богатата материална база на училището и уникалния училищен музей. След това бе открита оригинална изложба на ученически композиции от метал "Поглед в бъдещето”, чийто творби ще напомнят на следващите поколения за юбилея.

С дефилир, водени от духовия оркестър и мажоретките, учениците и учителския колектив стигнаха до читалище "Борба”, където се състоя тържественият концерт по повод важната годишнина. Всеки гост получи папка с рекламни материали за спомен от юбилея.

"Днес нашата гимназия затваря една и отваря нова страница в своята история. Правим равносметка на постигнатото и заявяваме готовността си за утрешния ден. Има нещо благородно в това да създадеш училище, да го утвърдиш и с любов да го предадеш на следващите поколения. Можем смело да кажем, че тези 50 години са част от историята на Кнежа. От ПТУ с 3 паралелки днес в ПГМЕТ "Хр.Смирненски” се обучават 420 ученика в 17 паралелки. 3 900 специалисти са завършили успешно нашето училище и сред тях има цели семейства. С професионализма и всеотдайността на учителския колектив, с далновидността и гъвкавостта, с работата по европейски проекти и партньорството с техническите университети и работодателите от региона ние гарантираме успешния утрешен ден на своите възпитаници. На всички вас, които създадохте доброто име и традиция на нашето училище, пожелавам здраве, увереност да отстоявате на трудностите, да следвате мечтите си и да постигате много успехи”, заяви в словото си директорът инж. Цветана Трендафилова.

По повод юбилея училището бе отличено с почетния знак на Президента Росен Плевнелиев, както и на областния управител, който им бе връчен лично от Ралица Добрева. Кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски връчи на директора икона на св. Петър, който да ги закриля. Бяха прочетени и много поздравителни адреси- от председателя на народното събрание Цецка Цачева, от зам.-председателя на НС Явор Хайтов, от министъра на образованието Меглена Кунева, от Технически университет- Габрово, от РИО на МОН-Плевен и много други.

Празникът уважиха още председателят на ОбС в Кнежа Катя Герговска, заместник-кметовете Капка Митова и Цветомир Миловски, доц. Генади Цветанов от ТУ-Габрово, Валентина Гатева и Цветана Дончева от РИО на МОН Плевен, прокуристът на кнеженската болница Валери Лачовски, представители на много институции в Кнежа, кметове на кметства и общински съветници.

По повод кръглата годишнина с юбилейни плакети на Професионалната гимназия за приноса си бяха отличени областният управител Ралица Добрева, кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски, РИО-Плевен, ТУ- Габрово, както и бившите директори и учители Христо Куманов, Трифонка Бачийска, Маргарита Ананиева и Кирил Горанов.

Тържеството завърши със стилен коктейл в ресторант "Хибрид” в Кнежа.

 


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12


2016-05-21 11:52:26